Fogyókúrás liszt

fogyókúrás liszt

A gluténmentes diéta nem fogyókúrás liszt Táfelspicc Többek között azért, mert sokan azt gondolják, hogy ez egy fogyókúrás étrend, fogyókúrás liszt kezdenek el gluténmentesen étkezni. Vagy esetleg divatból, hiszen erre is van példa. Ám a gluténmentes diéta ennél sokkal többről szól.

fogyókúrás liszt

Ebben a cikkben az egyik legnagyobb tévhitet romboljuk le, amelyben Kiss Mona, speciális gasztroblogger, táplálkozási tanácsadó és író lesz a segítségünkre. Sok a tévhit a gluténmentes étrenddel kapcsolatban.

Fogyókúra esetén tilos a fogyasztása: íme néhány alternatíva a búzaliszt pótlására!

Sokan azt hiszik, hogy ez szimplán egy diéta, egy fogyókúrás módszer, ezért bátran bele is vágnak. Ám Kiss Mona óva inti attól az embereket, hogy megfelelő információk nélkül kezdjenek neki egy ilyen komoly diétának: A gluténmentes diéta nem egy fogyókúrás módszer.

fogyókúrás liszt

Ezt azért fontos minél többször hangsúlyozni, mert a diéta szó hallatán sokaknak ez fordul meg a fejében. Pedig nem.

fogyókúrás liszt

A gluténmentes diétát cöliákiásoknak, tehát gasztroenterológia által igazolt gluténérzékenyeknek kell tartani. Emellett vannak olyan betegségek, amelyeknél kimondottan ajánlott ez a diéta, ilyen például az endometriózis vagy a PCOS, ám hiperaktív gyerekeknél is alkalmazzák.

fogyókúrás liszt

És amit még nagyon fontos kihangsúlyozni, hogy a gluténmentes lisztek használata nem támogatja a fogyást. A gluténmentes alapanyagok legnagyobb része keményítőből áll, a lisztkeverék legtöbbsége rizs- vagy kukorica-alapú.

fogyókúrás liszt

Tehát a szénhidráttartalma közel megegyezik a búzalisztével. Ám Mona elárulja, hogy vannak olyan alternatívák is, amelyeket már felhasználhatunk egy fogyókúrás étrendben is.

fogyókúrás liszt

Ilyenek lehetnek a kölesből, a hajdinából vagy akár a barna rizsből készült lisztek, lisztkeverékek. Ezek egyébként akár már fogyókúrába is beilleszthetőek. Dupla csokis kuglóf.

Fontos információk