Fogyás Vietnam.

A vietnámi nők karcsúságának titka a keleti gasztronómia egészséges alapanyagaiban, zöldségekben gazdag egytálételeiben és az emésztést segítő különleges fűszereiben rejlik.
Vietnám sokszínű konyhája a modern és tradicionális jegyeket hordozza magában: míg északi részén a kínai, a déli területeken pedig az indiai gasztronómia jegyei mutatkoznak új zsír könnyebben elveszíthető a fogásokon, addig a modern vonalat - volt francia gyarmatként - országszerte a francia konyha ihlette.
A nők átlagéletkora nyolcvan év, így a negyvenes-ötvenes korosztály akár tizenöt évet is letagadhat korából, amit elsősorban életmódjuknak és étrendjüknek köszönhetnek.
Pho leves A vietnámiak reggelire is előszeretettel fogyasztanak pho levest, aminek alapötlete eredetileg a franciák fejéből pattant ki, és vitték Vietnámba még a A csirke- vagy marhahússal gazdagított húslevest bátran fűszerezik, legtöbbször gyömbérrel, fokhagymával, csillagánizzsal, jalapeno paprikával, korianderrel, mentával, bazsalikommal, avokádóolajjal.
Rizstésztával tálalják.
Gondosan megválogatott alapanyagai révén mindent megkap vele a szervezet, amire szüksége van, fehérjét, zsírokat, szénhidrátot, vitaminokat és ásványi anyagokat. Egy csésze fogyás Vietnam leves csupán kalóriát tartalmaz, és gyakran a főételt is helyettesíti náluk.
Vietnámi nyári tekercs A vietnámi, húsos nyári tekercs merőben fogyás Vietnam, mint az itthon kapható mirelit vagy épp az olajban tocsogó tavaszi tekercses változat. Sokféleképpen és gyorsan elkészíthető, ráadásul egészséges is.
A tekercs töltelékéhez bármilyen alap válaszható, létezik sertéshúsos, garnélarákos változat olyan fűszerekkel ízesítve, mint például koriander, halszósz, fekete bors, chilipehely, fokhagyma, menta, bazsalikom.
Léteznek nyers töltelékű tavaszi tekercsek is, melyek szintén hasznos tápanyagokat tartalmaznak.
A rizspapírba bugyolált tekercseket mogyorószósszal vagy fokhagymával, erős paprikával ízesített halszósszal szokás kínálni. Csípős-savanyú halleves A vietnámi hallevest ananásszal és egy hüvelyes növénnyel, az indiai datolyának is nevezett tamarinddal turbózzák fel, utóbbit emésztési problémák kezelésére, a bél tisztítására, székrekedésre is használják.
A- és C-vitaminban gazdag, valamint kalciumot, magnéziumot, foszfort, szelént, rezet, vasat, cinket tartalmaz. A levesbe olyan fűszerek kerülnek, mint a gyömbér, a koriander, a chili, de mogyoróhagyma és halszósz is ízesíti.
Fogyókúra Dia A tavaszi, illetve a nyári tekercs kedvelt vietnami ételek, amelyek fogyás Vietnam sok-sok rostban gazdag saláta, rizs és kígyóuborka adja. Létezik vegetáriánus változatuk is, de sokszor kerül beléjük valamilyen tenger gyümölcse - amely a vietnami konyha egyik fontos alapja - vagy éppen marhahús. Dia A buddhizmus hatása az étkezésben is tetten érhető: sok zöldséget, húsmentes ételt fogyasztanak a Vietnamban. A vízispenót - a kínai konyhában ong choy néven emlegetik - például egy kedvelt, könnyen elérhető zöldség, amelyre számos étel épül.