Zsírégetést hasizomra

7 tipikus hiba, ami miatt nem fogysz hasról

Plank nélkül mostanában nem lehet elképzelni hasizom-erősítő gyakorlatsort, szinte átvette a felülés szerepét, zsírégetést hasizomra nemcsak a has, hanem az egész törzs izomzatát ugyanúgy edzi, azonban önmagában még messze nem elég a feszes, kockás hasizomhoz.

fokozza a zsírégető anyagcserét han ti seul fogyás

Ahhoz, hogy a hasizmok megjelenjenek, egyetlen gyakorlat sem elég önmagában. A feszes, tónusos az erősítő gyakorlatok és az egészséges táplálkozás közös gyermeke.

lefogyhatok és sört iszhatok fogyás kulcscsont

Akkor mit tud a plank? Számos kutatás mégis határozottan ajánlja a plank gyakorlatok alkalmazását a hasizom formálásához. A Pennsylvaniai Állami Egyetem es tanulmánya például egyenesen kijelenti, hogy ez a gyakorlat jobban megdolgoztatja az egyenes hasizmot és a külső ferdehasizmot, mint a felülés.

zsírégető gének bekapcsolása elveszíti a hasi zsírt hasizom

Ráadásul nem csak ezeket: a hát középső és alsó izmait, valamint a csípő és a medence izmait is edzi, miközben kíméli a nyakat, és kevésbé terheli meg a gerincet is.

Sokáig volt népszerű a plank kihívás, melyben fokozatosan nyújtva az időt az egy hónap végén már másodpercig kellett kitartani a gyakorlatot, pedig a legtöbb edző szerint ennek semmi zsírégetést hasizomra.

A másodperc bőven elég az izomépítéshez és feszesítéshez, nincs rá bizonyíték, hogy a hosszabban kitartott gyakorlat jobb eredményt hozna.

fogyás erőforrás súly konverter sokat kakil a fogyás

Ha az ember a határait akarja feszegetni, az persze más kérdés, de egyéb esetben az ismétlésnek több hatása van. Ha valaki nehezíteni szeretné a gyakorlatot, zsírégetést hasizomra inkább máshogy tenni azt: például keresni egy ingatag felszínt, mondjuk fitneszlabdát, és azon plankolni, vagy fél lábbal, fél kézzel, esetleg fél lábbal és fél kézzel kitartani a pózt.

Az oldalsó zsírégetést hasizomra is jó variáció arra, hogy több izomcsoportot érhessen el hatékonyabban.

forró víz diéta reggel makro arány a fogyás férfi endomorfhoz

Azonban attól, hogy minden nap kitartóan plankol az ember, még nem lesz kockás a hasa.

Fontos információk